Hoe ziet een huurwoning van Groen Wonen Vlist eruit?

Veiligheid staat voorop
Een woning die wij verhuren, moet altijd technisch helemaal in orde en veilig zijn. Verlaat een huurder zijn of haar woning? Dan bepaalt onze opzichter of de woning aan alle technische eisen voldoet. Pas dan verhuren we een woning opnieuw.

Een woning beoordelen wij dus niet op ‘mooi’ of ‘lelijk’
Het kan gebeuren dat er geen eenheid in de woning is. Soms zijn er bijvoorbeeld verschillende deuren in één woning. Of is er kleurverschil te zien tussen wandtegels.

Wij maken een woning niet mooier
Als het moet, maken wij een woning veiliger. Niet mooier. U mag als huurder naar eigen smaak dingen veranderen of toevoegen in de woning. De huurder vóór u mocht dat ook. Voor zulke veranderingen gelden natuurlijk technische regels. Maar of een verandering ‘past’ bij de rest van de woning? Of mooi genoeg is? Dat is niet aan ons. Dat bepaalt de huurder.

Wat mag u verwachten als u een woning van Groen Wonen Vlist gaat huren?

Deuren

De deuren zijn overschilderbaar. Soms moet u nog wel schuren en/of plamuren. Er zijn woningen waarin verschillende deuren en/of deurbeslag aanwezig zijn.

Plafonds

Op de plafonds zit normaal gesproken spuitwerk of stucwerk. Er kunnen ook schrootjes of balken tegen het plafonds bevestigd zitten. In sommige woningen zit een systeemplafond.

Schilderwerk

Wij verzorgen het schilderwerk aan de buitenkant van de woning. Voor het schilderwerk binnen bent u als huurder zelf verantwoordelijk.

Meterkast

Elke woning heeft een meterkast met minimaal 3 groepen. Het kan zijn dat in uw woning nog porseleinen stoppen zitten. Deze zijn nog steeds veilig.

Schouw

In sommige woningen is een schouw aanwezig. Deze wordt niet verwijderd, maar wel dichtgezet. U mag de schouw dus niet gebruiken.

Tuin

Heeft uw woning een tuin? Dan is het goed om te weten dat alles wat in en om de tuin staat – inclusief poorten, schuttingen en bestrating – overgaat van huurder tot huurder. Het onderhoud hiervan is voor u als huurder.

Trappen

Net als de vloeren, zijn de trappen ’tapijtklaar’. Dus ze zijn klaar om vloerbedekking op te leggen. Wilt u de trap schilderen? Dan kan het zijn dat u nog lijmresten en/of oneffenheden moet verwijderen.

Vloeren

In de meeste woningen ligt een betonnen of houten dekvloer. Zo’n vloer is ’tapijtklaar’. Dus: klaar om vloerbedekking op te leggen. Het kan zijn dat een vorige huurder een tegelvloer gelegd heeft. In zo’n geval is die geschikt als ondervloer. Goed om te weten: plinten zijn niet standaard in elke woning aanwezig.

Vensterbanken

Vensterbanken zijn niet standaard in elke woning aanwezig.

Elektra berging

In veel bergingen is elektra en/of verlichting aanwezig. Maar dit geldt niet voor alle woningen. Bij appartementencomplexen zit ook niet altijd een stopcontact in de berging. Heeft u elektra en/of verlichting gezien toen u de woning bezichtigde, maar is deze bij oplevering verdwenen? Dan hebben wij de elektra weggehaald. Dit gebeurt als onze opzichter ziet dat de elektra door de vorige huurder op eigen initiatief en op een onveilige manier is aangelegd.

Sanitair en keukens

Het tegelwerk in de badkamer en keuken moet vastzitten. Soms zitten er scheuren in het tegelwerk, of is er kleurverschil tussen tegels. Het kan zijn dat een keukenblok ouder of anders is dan de rest, maar ook dan hebben wij zo’n keukenblok beoordeeld op technische staat en bruikbaarheid. In de woningen zijn standaard géén aansluitingen aanwezig voor vaatwasser en drogeropstelling.

Wanden

De wanden zijn ‘behangklaar’. Dat betekent niet dat de wanden standaard al helemaal klaar zijn. Er kan nog behang, (structuur)verf of ander materiaal op zitten. En er kunnen scheurtjes in zitten door het werken van het materiaal. Het kan dus zijn dat u dit moet herstellen, voordat u echt aan de slag kunt met behangen of texen. Of dat u bijvoorbeeld eerst oud behang moet verwijderen.