Cheque van 145.000 euro voor seniorenwoningen in Stolwijk

Op maandag 26 juni heeft wethouder Ria Boere een cheque van 145.000 euro overhandigd aan directeur-bestuurder Gerwin Kamps, voor de bouw van 29 seniorenwoningen aan de Hoflaan in Stolwijk. Het gaat om een subsidie voor de bouw van zelfstandige seniorenwoningen met een gemeenschappelijke ruimte.

Naast de 29 seniorenwoningen – waarvan 24 sociale huur en 5 middenhuur – komen op het terrein ook 5 eengezinswoningen en 12 koopappartementen. De bouw van de seniorenwoningen start begin 2024. Met de bouw van de eengezinswoningen wordt in de tweede helft van dit jaar gestart.

Subsidie

De gemeente Krimpenerwaard heeft een beroep gedaan op de Subsidieregeling Woonvormen senioren van de Provincie Zuid-Holland. De provincie heeft de aanvraag gehonoreerd en de subsidie van 5.000 euro per seniorenwoning toegewezen. De subsidieregeling is bedoeld om de bouw van zelfstandige woningen voor senioren binnen een project met een centrale ontmoetingsruimte te versnellen.

35 woningen extra

De afgelopen jaren is er gewerkt aan een stedenbouwkundig plan voor het gebied tussen de Bovenkerkseweg en de Kievitslaan in Stolwijk. De 46 geplande woningen komen in de plaats van de 8 sociale huurwoningen, 3 vrijstaande woningen, de voormalige gemeentewerf en de brandweerkazerne.

Wethouder Ria Boere: ‘Ik ben blij dat er in Stolwijk weer extra 35 woningen bijkomen, waarvan 29 voor senioren. Dat helpt ook de doorstroming zodat er woningen voor jongeren beschikbaar komen.’’

Oude gebouwen

De oude gebouwen zijn inmiddels gesloopt. De nieuwe brandweerkazerne is in maart 2023 in gebruik genomen.

Terug naar overzicht