Jaarlijkse huuraanpassing

Ieder jaar passen wij op 1 juli de huurprijzen aan volgens de regels van de overheid. U heeft een brief over de jaarlijkse huuraanpassing ontvangen, in deze brief staat het voorstel voor uw nieuwe huur per 1 juli 2022.

Heeft u vragen over de jaarlijkse huuraanpassing? Kijk dan in de Huurkrant 2022.
Bent u het niet eens met de huurverhoging? In de Huurkrant staat ook uitgelegd hoe u bezwaar kunt maken.

Veel gestelde vragen over de jaarlijkse huuraanpassing:

Waarom betaal ik een andere huur dan mijn buren?
Het zou kunnen dat u een hogere of lagere huur betaalt dan uw buren, terwijl u in een vergelijkbare woning woont. Een mogelijke reden is dat de één al langer in de woning woont dan de ander. Zodra iemand verhuist, zorgen wij dat de huurprijs weer past bij de kwaliteit van de woning. Bij het opnieuw verhuren van woningen stellen we huurprijzen opnieuw vast. Meestal zorgt dit voor een stijging van de huurprijs, soms blijft de huurprijs gelijk en in weinig gevallen wordt de huurprijs lager.

Alle huurprijzen liggen onder de wettelijke maximum huurprijs. Zowel bij een stijging als een daling vindt er niet met terugwerkende kracht een compensatie plaats richting de vertrekkende huurder. Ook voor zittende huurders van vergelijkbare woningen doen wij geen tussentijdse huurwijzigingen. Behalve als de huurprijs hoger wordt dan de wettelijke maximum huurprijs. Hierop zijn geen uitzonderingen mogelijk.

Mijn inkomen is hoger dan de inkomensgrens. Mag ik in mijn woning blijven wonen?
Ja, u kunt gewoon in uw woning blijven wonen. Dit heeft geen gevolgen voor uw huidige woonsituatie. Als u wilt verhuizen gelden de inkomensregels ook voor u.

Wanneer voeren jullie de jaarlijkse huuraanpassing door?
Ieder jaar passen wij op 1 juli de huurprijzen aan volgens de regels van de overheid. U ontvangt altijd voor 1 mei een brief oer de jaarlijkse huuraanpassing.

Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.
☎️ 0182-502100
📩 info@groenwonenvlist.nl

Terug naar overzicht