Oplevering Frans Halsstraat Stolwijk: Groen Wonen Vlist creëert betaalbare, duurzame en gasloze woningen

Vrijdag 30 juni 2023 was het zover! De oplevering van de 12 duurzame, gasloze woningen in de Frans Halsstraat in Stolwijk. Symbolisch overhandigde directeur-bestuurder Gerwin Kamps de eerste sleutel aan één van de bewoners.

Aannemer Plegt-Vos startte de bouw van deze woningen in januari 2023. De woningen zijn gasloos en worden verwarmd door middel van een warmtepompsysteem. Een warmtepomp is een soort omgekeerde koelkast die warmte onttrekt aan de lucht. Daarnaast is het gebouw optimaal geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen voor zowel individueel gebruik als voor de aandrijving van de warmtepompen. De isolatie, de zonnepanelen en de warmtepompen zorgen ervoor dat de bewoners flink kunnen besparen op hun maandelijkse energiekosten. Na een lange periode van voorbereiden en bouwen worden alle woningen weer bewoond en mede dankzij het ontwerp van Venster Architecten komt de wijk weer tot leven.

Het overhandigen van de sleutels van een nieuwe woning is altijd een speciaal moment. Voordat de bouw startte, zijn de bewoners betrokken bij de bouwplannen en is er intensief samengewerkt met de bewonerscommissie en de gemeente. De nieuwe woningen zijn een aanwinst voor Stolwijk en de volkshuisvesting. Wij zijn trots op het eindresultaat en wensen de bewoners veel woonplezier!’

Het project in de Frans Halsstraat is de eerste van een reeks. In november 2023 worden 30 onder- en bovenwoningen in de Rembrandtlaan in Stolwijk gesloopt en vervangen door 40 nieuwbouwwoningen. In januari 2024 worden er 29 seniorenwoningen gebouwd in de Hoflaan in Stolwijk. Naast de nieuwbouwwoningen worden er in de komende zes jaar 400 woningen van Groen Wonen Vlist verduurzaamd. ‘Het streven is dat in 2028 alle  woningen in Haastrecht, Stolwijk en Vlist gemiddeld het energiezuige A-label verkrijgen’. Ontwikkeling, vernieuwing, betaalbaarheid en duurzaamheid is waar Groen Wonen Vlist op inzet.

Op de website en social media kanalen van Groen Wonen Vlist leest u meer over de projecten en de ontwikkelingen.

Terug naar overzicht