Heeft u een brief van de Belastingdienst ontvangen? Maakt u zich geen zorgen

Een aantal van onze huurder hebben een brief van de Belastingdienst ontvangen. Hierin staat dat Groen Wonen Vlist inkomensgegevens heeft opgevraagd. Wij leggen graag uit waarom dit is.

 Eenmalige Huurverlaging
Onlangs heeft Groen Wonen Vlist bij de Belastingdienst inkomensgegevens opgevraagd van een aantal huishoudens. Dit doen we vanwege de nieuwe Wet Eenmalige Huurverlaging. Groen Wonen Vlist en de Belastingdienst zijn verplicht deze uit te voeren.

Deze wet houdt in dat mensen met een laag inkomen en een hoge huurprijs dit jaar een huurverlaging krijgen. Meer informatie hierover vindt u in ons artikel ‘Eenmalige huurverlaging in 2021 voor lagere inkomens’.

Inkomensgegevens
Om er achter te komen of u in aanmerking komt voor een huurverlaging, moeten wij uw inkomensgegevens weten. Deze hebben wij opgevraagd bij de Belastingdienst. Wij ontvangen van de Belastingdienst het oordeel of uw huishouden een laag inkomen heeft. Wij krijgen niet uw precieze inkomen te zien, alleen of u wel of niet in de categorie ‘laag inkomen’ valt.
Natuurlijk gaat Groen Wonen Vlist goed om met deze informatie en wordt deze voor geen enkel ander doel gebruikt dan de inkomensafhankelijke huurverlaging.

Wat nu?

Als u voor de inkomensafhankelijke huurverlaging in aanmerking komt, ontvangt u in maart bericht van ons. Heeft u op 1 april nog geen bericht ontvangen, maar denkt u wel in aanmerking te komen? Dan kunt u de huurverlaging op dat moment zelf aanvragen.

Bekijk alle berichten