Herontwikkeling Rembrandtlaan Stolwijk

Projectomschrijving

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Locatie Rembrandtlaan nr. 2-20/22-40/42-60 Stolwijk
Werkzaamheden 40 nieuwbouwwoningen
Start sloop November 2023
Start bouw December 2023
Oplevering December 2024
Architect Venster Architekten
Aannemer Plegt-Vos
Projectleider Peter Hoogervorst

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Groen Wonen Vlist gaat 40 nieuwe woningen in de Rembrandtlaan bouwen. Dit zijn beneden-bovenwoningen. Er zijn een aantal onderzoeken uitgevoerd, waaronder een constructief onderzoek. Deze onderzoeken lieten geen gunstige uitkomsten zien. De benodigde ingrepen voor groot-onderhoud en herstelwerkzaamheden aan fundering, zouden voor hoge kosten zorgen. Deze kosten voor groot-onderhoud zijn vergeleken met de kosten voor nieuwbouw. Daarbij speelde ook de afweging dat nieuwe woningen energiezuinig zijn, veel comfort hebben en zijn afgestemd op de doelgroepen. Uiteindelijk is besloten om de woningen te slopen en nieuwe woningen te realiseren.

De aannemersovereenkomst voor de bouw van deze appartementen is met aannemer Plegt-Vos getekend. Het ontwerp van de woningen is definitief goedgekeurd. De woningen worden gasloos en verwarmd door middel van een warmtepompsysteem. Een warmtepomp is een soort omgekeerde koelkast die warmte onttrekt aan de lucht. Daarnaast wordt het gebouw optimaal geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen, voor zowel individueel gebruik als voor de aandrijving van de warmtepompen. De isolatie, de zonnepanelen en de warmtepompen zorgen ervoor dat de toekomstige bewoners flink kunnen besparen op hun maandelijkse energiekosten.

Na een lange periode van voorbereiden kunnen we bijna echt gaan starten. Alle bewoners zijn inmiddels met tevreden naar een andere woning verhuisd. De volgende stap is het verwijderen van alle elektra, water en gas. In november starten we met slopen en in december met bouwen.

We verwachten de woningen in december 2024 op te kunnen leveren. Heeft u interesse in deze energiezuinige woningen? Houd u dan onze sociale kanalen en de website van Groen Wonen Vlist goed in de gaten, er volgt binnenkort meer informatie!

 

 

 

 

 

Bewonersblad 
Link openen
Social media
Link openen