Herontwikkeling Hoflaan Stolwijk

Projectomschrijving
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Locatie Hoflaan Stolwijk
Werkzaamheden 29 seniorenwoningen
Start werkzaamheden Februari 2024
Architect Venster Architekten
Aannemer Plegt-Vos
Projectleider Peter Hoogervorst

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

De afgelopen jaren is er stap voor stap gewerkt aan een stedenbouwkundig plan voor het gebied tussen de Bovenkerkseweg en de Kievitslaan in Stolwijk. De bebouwing in dit gebied was sterk verouderd en toe aan vervanging. Om deze reden zijn acht sociale huurwoningen, drie vrijstaande woningen en de voormalige gemeentewerf gesloopt. Ook is er een nieuwe brandweerkazerne gebouwd.

Op 1 juni 2021 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Hoflaan Stolwijk vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt in het gebied 5 rijwoningen, 2 twee-onder-een-kapwoningen, 29 sociale huurwoningen voor ouderen en 12 koopappartementen mogelijk. Deze herontwikkeling levert een bijdrage aan de lokale woningbehoefte en maatschappelijke voorzieningen. De uitstraling van dit gebied wordt aanzienlijk verbeterd en er komen er woningen voor zowel jongeren als ouderen beschikbaar nabij het centrum van Stolwijk.

De voorbereidingen zijn in volle gang!

Samen met aannemer Plegt-Vos hebben we een mooi en duurzaam plan voor de nieuwe sociale huurwoningen in de Hoflaan ontwikkeld. De voorbereidingen zijn in volle gang. Er worden 29 duurzame appartementen gebouwd. De omgevingsvergunning wordt in september aangevraagd, zodat we in februari 2024 kunnen starten met de bouw.

Wij houden u de komende tijd op de hoogte van de ontwikkelingen! 

 

Gemeente Krimpenerwaard
Link openen
Bewonersblad
Link openen
Social media
Link openen